Vehiculele Hibride: Tipuri și Caracteristici
Deși majoritatea oamenilor au auzit de vehiculele hibride, puțini sunt familiarizați cu tipurile disponibile pe piață. În acest articol, vom explora cele patru tipuri principale de vehicule hibride explicând care sunt diferențele.
Mild Hybrids
Sistemele mild hybrid reprezintă o abordare mai subtilă a tehnologiei hibride. Deși nu propulsează vehiculul exclusiv pe energie electrică, aceste sisteme sprijină motorul pe benzină, mai ales la accelerare, și preiau sarcina sistemelor care consumă multă energie, cum ar fi aerul condiționat. Aceste sisteme utilizează baterii care nu necesită încărcare externă, fiind reîncărcate prin motorul pe benzină și prin frânarea regenerativă.
Full Hybrids
Full hybrids combină un motor pe benzină cu unul electric, capabil să preia o parte semnificativă din sarcina de propulsie. Aceste vehicule pot circula pe distanțe limitate exclusiv pe energie electrică, adesea la viteze reduse, în condiții de oraș - ceea ce explică de ce consumul urban este de obicei mai mic decât cel de traseu.
Plug-In Hybrids
Plug-in hybrids pot fi încărcate atât prin metode interne, cât și prin conectare la o sursă externă de energie. Acest lucru le permite să ofere o autonomie electrică mai mare decât full hybrids, situându-se undeva între hibridele complete și vehiculele electrice.